De Reis Service

Hoe kan ik een visum aanvragen voor mijn vakantiebestemming?

Voor verschillende vakantiebestemmingen van de Reis Service moet je een visum aanvragen. Een visum is een toestemming van het land van je bestemming om voorbij de paspoortcontrole op het vliegveld te mogen lopen. De verplichting om een visum aan te vragen geldt voor reizigers van alle leeftijden, dus ook voor meereizende kinderen.

Er zijn twee verschillende soorten visa; fysieke (die worden in je paspoort aangebracht) en elektronische (die kun je zelf uitprinten). Steeds meer landen hebben de laatste jaren een elektronisch visum in gebruik genomen. Dat is handig, want je kunt je visum dan volledig online aanvragen. Je hoeft dan geen bezoek te brengen aan een ambassade of consulaat. Je ontvangt het visum per e-mail en hoeft het alleen nog uit te printen en mee op reis te nemen. Als je een visum nodig hebt voor je vakantie met De Reis Service kun je deze eenvoudig zelf aanvragen via Visa4Travel.nl.

Zelf je visum online aanvragen

Zelf je visum aanvragen kan voor de meeste bestemmingen van De Reis Service online in een paar eenvoudige stappen op Visa4Travel.nl. De aanvraagprocedure is geheel in het Nederlands en je kunt je visum veilig betalen met iDeal, PayPal of creditcard. Na toekenning ontvang je direct een bericht per sms en e-mail, zodat je zorgeloos kunt beginnen aan je welverdiende vakantie. Heb je vragen over het visum voor jouw bestemming? Bekijk dan de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden.

Direct je visum aanvragen 

Turkije 

Als je naar Turkije op vakantie gaat moeten alle reizigers, dus ook kinderen en baby's, een identiteitskaart of paspoort hebben. Bij binnenkomst in Turkije moet het nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Daarnaast is een visum voor Turkije verplicht. Het aanschaffen van een visum voor Turkije is heel eenvoudig. Wij kunnen het voor je verzorgen, maar je kunt het ook zelf online kopen.

Amerika

Ga je op vakantie naar Amerika? Dan heb je meestal geen visum nodig maar moet je wel een ESTA aanvragen. Het ESTA is een reistoestemming die iedereen moet bezitten die naar Amerika vliegt of vaart. Behalve inwoners van Amerika en reizigers die al een visum bezitten. Het voordeel van een ESTA is dat je deze (in tegenstelling tot het visum) helemaal online kunt aanvragen. Ook is het ESTA goedkoper dan een visum.

Canada

Elke Nederlandse toerist die naar Canada vliegt moet vooraf een eTA Canada aanvragen. Het eTA is net als het ESTA een soort visum. Hoewel deze vaak snel worden toegekend (soms al binnen een half uur) is het verstandig ook het eTA Canada tijdig aan te vragen. Reizigers worden al gecontroleerd op het bezit van een geldig eTA bij het inchecken. Zorg dat je daar niet voor verrassingen komt te staan. Direct een eTA Canada aanvragen.

India

Ook als je naar India reist moet je tijdig een visum aanvragen. Het visum voor India kent een redelijk lang aanvraagformulier, maar de vragen zijn niet ingewikkeld. Houd bij het aanvragen van het visum India je paspoortgegevens en reisschema bij de hand, zodat je het formulier sneller kunt invullen. Let op: in tegenstelling tot Amerika en Canada heeft het visum India wat meer tijd nodig. We raden aan je aanvraag minimaal een week, maar liefst nog wat langer voor vertrek in te dienen.

Egypte

Ga je op vakantie naar Egypte? Ook voor Egypte heb je een visum nodig. Ook deze kun je eenvoudig online aanvragen. De goedkeuring van je aanvraag laat meestal ongeveer een week op zich wachten. De Reis Service raadt daarom aan om de aanvraag meer dan een week voor vertrek in te dienen. Zodra je vakantie is geboekt kun je het Visum Egypte aanvragen.

Vietnam

Op vakantie naar Vietnam? Let dan goed op! Er zijn veel visumbureaus die het visum Vietnam on arrival aanbieden. De ambassade van Vietnam in Nederland waarschuwt echter deze niet meer te gebruiken. Sinds 2018 heeft Vietnam namelijk een nieuw visum dat net als de andere op deze pagina volledig elektronisch wordt toegekend. We raden aan het nieuwe e-visum Vietnam online aan te vragen. Je weet dan zeker dat je probleemloos kunt reizen. Ook hoef je dan geen stamping fee meer te betalen bij aankomst in Vietnam, waardoor je ook nog goedkoper uit bent.

Australië

Reizigers naar Australië kunnen gebruikmaken van het zogenaamde eVisitor visum. Deze elektronische reistoestemming wordt net als het eTA (Canada) en ESTA (Amerika) al gecontroleerd bij het inchecken. Ondanks dat dit visum vaak erg snel geleverd wordt is het verstandig om deze ruimschoots voor vertrek aan te vragen. Ook het eVisitor visum Australië kun je eenvoudig online aanvragen.

Sri Lanka

Ook Sri Lanka heeft sinds enkele jaren een elektronisch visum, dat makkelijk online kan worden gekocht. VakantieXperts raad reizigers aan het het visum voor Sri Lanka direct aan te vragen na het boeken van de vakantie.

Cambodja

Als je op vakantie gaat naar Cambodja moet je voldoen aan de Cambodjaanse visumplicht. Als je het visum Cambodja online aanvraagt wordt het doorgaans binnen een paar dagen toegekend. Je ontvangt het per e-mail en je moet het zelf uitprinten en meenemen

Overige landen

Er zijn landen die geen E-visa mogelijkheden bieden maar waarvoor je wél een visum nodig hebt. Hiervoor moet je vaak je paspoort opsturen. Voor een compleet overzicht van visumplichtige landen en informatie verwijzen we je graag naar onze partner CIBT voor je visumaanvraag.

Laat ons jouw visum regelen

Je kunt de visumaanvraag (m.u.v. ESTA en EtA) ook laten verzorgen door jouw Persoonlijke Reisadviseur. Kom op tijd (minimaal een maand voor vertrek) naar het reisbureau, bezoek www.dereisservice.nl  of neem contact met ons op. We regelen het graag voor je!