De Reis Service

Boekingsvoorwaarden

Op alle overeenkomsten van www.dereisservice.nl zijn de ANVR boekingsvoorwaarden en de SGR-regeling van toepassing. Als je het fijn vindt deze voorwaarden te ontvangen kun je contact opnemen met ons. Je kunt ze ook nalezen op www.anvr.nl en www.sgr.nl 

ANVR-Reizigersvoorwaarden

De Reis Service (KvK 10019367 ) is aangesloten bij de ANVR (3583). Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Ga naar https://www.anvr.nl/reizigersv... voor het lezen en opslaan van de ANVR Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op de boekingpagina op De Reis Service / VakantieXperts de Planeet dien je aan te vinken dat je kennis hebt genomen van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige informatie en dat je daarmee akkoord gaat. Bij een boeking die niet plaatsvindt op de website ga je met de voorwaarden akkoord zodra je akkoord hebt gegeven op het reisvoorstel.

Naast de Reizigersvoorwaarden van de ANVR zijn ook de reisvoorwaarden van de reisorganisator van toepassing. Deze zijn beschikbaar op de website van de reisorganisator en ook te vinden op https://www.anvr.nl/touroperatorvoorwaarden/touroperatorvoorwaarden.aspx. Indien er aanvullende voorwaarden gelden op jouw reis, dan vermelden wij dit op de boekingsbevestiging.

Annuleringsvoorwaarden (in aanvulling op artikel 9 van de ANVR-Reisvoorwaarden)

Indien de organisator van de reis haar eigen voorwaarden hanteert, verwijzen we daar naar. In andere gevallen gelden de onderstaande annuleringskosten voor (deel-) annulering van een pakket of reis: Indien de overeenkomst, of een deel daarvan, door de reiziger wordt opgezegd zal de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

 • bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
 • bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief ) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
 • bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.  Naast de annuleringskosten van de betreffende touroperator, rekent De Reis Service per (deel)annulering € 50,- per boeking aan administratiekosten.

Aanvullende reisvoorwaarden pakketreis

Indien De Reis Service de organisator is van de pakketreis, gelden de aanvullende reisvoorwaarden. Als de aanvullende reisvoorwaarden van toepassing zijn op een pakketreis, dan gelden deze boven de standaard ANVR-reisvoorwaarden. 

Aanbetaling

De aanbetaling is afwijkend aan de standaardvoorwaarden. Dit wil zeggen dat de klant bij opdracht tot reserveren van de reis een aanbetaling van 35% van de totale prijs als aanbetaling doet. Bevat de reis een vlucht dan dient daarnaast nog 100% van de ticketprijs te worden voldaan. Indien voor bepaalde reizen of onderdelen van de reis een andere aanbetaling wordt vereist die afwijkt van het voorgaande dan wordt dit vooraf duidelijk vermeld.

Annulering

Indien de overeenkomst, of een deel daarvan, door de reiziger wordt opgezegd dan zal de organisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten ook annuleringskosten in rekening brengen. Voor vluchten gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden, de kosten hiervoor zijn altijd 100% direct na boeken/ticketing. Daarnaast worden er bij accommodaties soms non-refundable tarieven geboekt. Ook deze zijn niet-restitueerbaar. Wij rekenen de volgende annuleringskosten bij deze pakketreizen reizen:

 • Vanaf het moment van boeken tot de 42e dag voor vertrek: 35% van de reissom.
 • Vanaf de 42e dag voor vertrek tot de 15e dag voor vertrek: 75% van de reissom.
 • Vanaf de 15e dag voor vertrek tot de 8e dag voor vertrek: 90% van de reissom.
 • Vanaf de 8e dag voor vertrek: 100% van de reissom.  Naast de annuleringskosten rekent De Reis Service per (deel)annulering € 50,- per boeking aan administratiekosten.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

De Reis service (KvK 10019367) is aangesloten bij SGR (deelnemersnummer 1087). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.