Griekenland

Griekenland, het land van de witte stranden en prachtig blauwe zeeën. Ideaal voor jouw zonvakantie naar Griekenland! Ben jij meer een cultuursnuiver? Griekenland heeft ook een rijke historie. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Akropolis tijdens jouw stedentrip door Athene. Vergeet dan vooral ook niet om langs het Epidaurus te gaan, het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Ook vandaag de dag worden hier nog steeds voorstellingen, presentaties en workshops gegeven. Of bezoek Olympia, daar waar de historie van de Olympische Spelen allemaal is begonnen. Ook is Griekenland in het bezit van prachtig oude kloosters, kastelen en burchten. Ontdek dit allemaal op de verschillende prachtige eilanden die Griekenland te bieden heeft.


Eilandhoppen in het gastvrije Griekenland

Griekenland kent maar liefst 6.000 eilanden, waarvan er zo'n ruim 220 bewoond zijn. Griekenland is bij elkaar ongeveer twee keer zo groot als Nederland, maar telt maar 11 miljoen inwoners. Heerlijk dus om de verschillende rustige eilanden te verkennen, maar ook af te wisselen met de drukker bezochte binnenstad. Kreta is een bekende jongerentrekpleister. Een eiland met bruisende badplaatsen, onbekende stranden en meer dan genoeg uitgaansgelegenheden! Zakynthos is ideaal voor de rustzoekers en ben je op zoek naar de stranden op de ansichtkaarten? Dan ben je bij het eiland Santorini op de perfecte plek. Elk eiland heeft zijn unieke sfeer en identiteit, maar overal waar je komt zal je door gastvrije Grieken worden ontvangen, nog een heerlijk aspect waar Griekenland bekend om staat.


En niet te vergeten...

Naast prachtige stedentrips maken en uitrusten op de mooiste stranden, heeft Griekenland ook een overvloed aan restaurantjes. De Griekse keuken bevat veel aspecten uit verschillende landen uit de omgeving. Sommige eilanden liggen dan ook dichterbij bijvoorbeeld Turkije dan Griekenland zelf. Gerechten die de Griekse bevolking zelf graag eet zijn Gyros, Souvlaki (een vleesspies) of Moussaka (gekruid gehakt met aardappelen). En dan natuurlijk niet te vergeten een heerlijke bak tzatziki erbij! Een restaurant zul je ook niet uitlopen zonder een klein afzakkertje: een Ouzo shotje! Eet je toch liever iets anders? No worries, er zijn genoeg internationale restaurantjes. Hulp nodig bij wat de ideale vakantie voor jou zou kunnen zijn in Griekenland? Doe direct een persoonlijke aanvraag!

 

Tips in
Griekenland

 • Akropolis Athene
 • Athos
 • Delphi
 • Knossos Kreta
 • Rhodos
 • Meteora
 • Nationaal Archeologisch Museum van Athene
 • Navagio beach
 • Oia Santorini
 • Olympia
 • Parthenon
 • Samariakloof
 • Scheepswrak Zakynthos

Bezienswaardigheden in Griekenland

Akropolis Athene
Akropolis Athene
Delphi
Delphi
Meteora
Meteora
Athos
Athos

Wij helpen je graag met het boeken van
een vakantie naar Griekenland.

Griekenland is ideaal om te bezoeken in de maanden mei en juni of september en oktober. In deze maanden is het qua toerisme minder druk en zijn de temperaturen ook aangenamer. In juli en augustus is het nog steeds prachtig om naartoe te gaan, maar de temperaturen kunnen dan soms hoog oplopen in Griekenland. Voor de verschillende eilanden die Griekenland te bieden heeft, is het hoogseizoen geen probleem. De temperaturen liggen hier namelijk lager dan in het binnenland. In de zomer is het in Griekenland boven de 30 graden - en dat met bijna geen regen - en in de winter ligt de temperatuur gemiddeld rond de 14 graden.

3,5 Uur reistijd
25 - 30° Gemiddelde temperatuur in de zomer
15.000 Kilometer kustlijn

Griekenland is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken per boot of vliegtuig. Met het vliegtuig zet je vanuit Amsterdam binnen 3,5 uur je voeten op het prachtige Griekse land. De eilanden verschillen hierin. Maar ook dan zul je niet langer dan 3,5 tot 4 uur onderweg zijn! Houd er tijdens jouw vakantie naar Griekenland wel rekening mee dat de winkels veelal tussen 13.00 uur en 16.00 uur gesloten zijn. Dit is in verband met de siësta. In de avonden blijven de winkels vaak tot een uur of 20.00 open en in de binnenstad soms zelfs tot 22.00 uur.

Andere mooie vakanties

Vakantie aanbod op maat,
volledig naar jouw wens.

Hier komt een stuk tekst